Савченко пройшла поліграф: адвокат розказав подробиці

Савченко пройшла поліграф: адвокат розказав подробиці
Фото: Українська правда

Процедура тривала кілька годин, з перервами

У вівторок, 17 квітня, народний депутат України Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів і поваленні державної влади, пройшла судово-психологічну експертизу із використанням поліграфа.

Про це повідомив журналістам адвокат Савченко Олег Соловей.

Експертизу проводили експерти Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) у приміщенні управління СБУ в Києві та Київській області.

Процедура тривала кілька годин, з перервами. «Надія Вікторівна могла покурити, випити води, походити», - сказав адвокат.

За словами Соловйова, незважаючи на певні спроби «розхитати її стан», Савченко протягом всієї процедури була «абсолютно спокійною і впевненою в собі».

«Наразі процедуру проходження Савченко поліграфа завершено. Експерти ще не дали остаточних висновків щодо цього питання, і остаточно експертизу, якщо можна так сказати, не закрили. Протягом двох днів пообіцяли повідомити про їхні висновки», - сказав адвокат.

Він пояснив, що експерти взяли паузу, щоб вияснити, чи потрібно задавати нардепу додаткові питання.

Соловйов додав, що запитання, підготовлені захистом Савченко, під час експертизи на поліграфі їй не ставили, і причини цього не пояснювали. «Я і Надія Вікторівна заявили про своє обурення з цього приводу», - заявив адвокат.

Нагадаємо, раніше Савченко погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

Як відомо, 5 квітня допит Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та верхівку правоохоронних органів.

23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: