СБУ підтвердила обшуки у двох єпархіях УПЦ МП і київському видавництві

СБУ підтвердила обшуки у двох єпархіях УПЦ МП і київському видавництві

3 грудня було проведено вісім обшуків в релігійних установах

У Службі безпеки України повідомили про завершення обшуків у Житомирській та Овруцькій єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що 3 грудня було проведено вісім обшуків в релігійних установах, місцях проживання окремих представників цих єпархій та у київському видавництві, яке виготовляло друковану продукцію на замовлення УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що слідчі дії пов'язані з кримінальним провадженням, яке розпочато за ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті - п'ять років позбавлення волі.

До слова, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Об’єднавчий собор може відбутися у першій половині грудня.

29 листопада архієрейський синод Вселенського патріархату заявив, що в рамках надання Томосу Україні «підготовлений статут Української церкви».

Президент Петро Порошенко ввечері 29 листопада звернувся до українського народу у зв’язку із рішенням синоду Вселенського патріархату щодо отримання Томосу для української церкви.

За словами Порошенка, залишився лише один крок до завершення процесу отримання українською церквою Томосу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: