СБУ провела обшуки на підприємствах депутата-радикала Рибалки

СБУ провела обшуки на підприємствах депутата-радикала Рибалки
Сергій Рибалка

Служба безпеки проводить слідчі заходи в рамках кримінального провадження за фактами торгівлі нардепом з окупованими територіями

Служба безпеки України повідомила про проведення обшуків, вилучення фінансової документації та затримання двох топ-менеджерів компаній S.Group і «Снек Експорт», що входять до складу снекової бізнес-імперії депутата Радикальної партії Сергія Рибалки. Про це поінформував телеканал «112 Україна».

СБУ проводить слідчі заходи в рамках кримінального провадження за фактами торгівлі головним спонсором Радикальної партії Олега Ляшка з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

В ефірі телеканалу ситуацію прокоментував блогер Денис Казанський, який провів власне журналістське розслідування і зібрав незаперечні докази налагоджених масових поставок продукції дніпропетровських підприємств Рибалки на прилавки ОРДЛО.

«Я знаю, що сухарики і горішки, вироблені підприємствами нардепа Ляшка, завозяться в ОРДЛО і продаються там. У Макіївці є така компанія як «МАК Інвест», яка раніше була українською і називалася «Солодке Життя», а зараз вона зареєструвалася в «ДНР», змінила назву і сьогодні займається дистрибуцією продукції з України. У тому числі - снеків підприємств Рибалки. Мені висилали внутрішні документи цієї компанії, які свідчать, що ці товари постачаються саме з України. На пачках зазначено, що товари вироблені в Дніпропетровській області. І це виробництво належить депутату Рибалці з фракції «радикалів». І це виглядає дуже дивно, коли вся фракція закликає розірвати дипломатичні відносини з Росією, і тут же виявляється, що людина, яку сам Ляшко називає головним спонсором партії, заробляє на цьому гроші », - сказав Казанський.

На початку тижня на неприємні запитання щодо торгівлі Сергія Рибалки з терористами, в ефірі телеканалу довелося відповідати самому Олегу Ляшку.

Головний радикал, який голосніше за всіх закликає парламент розірвати дипломатичні відносини з Росією, заявив про те, що поки триває слідство, він навмисне не втручається в ситуацію.
«Я поки не втручаюся, тому що хочу, щоб все було по закону. Якщо факти будуть підтверджені, мені все одно, яке прізвище у того, хто торгує з окупованими територіями. Це злочин. І він повинен відповідати... І, якщо хтось торгує з окупованими територіями, його необхідно посадити на все життя у в'язницю. Оскільки така торгівля - це торгівля на крові », - сказав Ляшко.

У травні 2017 року, ветерани АТО звинуватили Сергія Рибалку в державній зраді, прямому фінансування РФ, цілеспрямованому підриві продовольчої безпеки України, сприянню навмисного розвалу фінансово-банківської системи країни, спробах рейдерського захоплення з метою подальшого знищення найбільшої торгівельної мережі України «АТБ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: