СБУ виявила понад 50 кг кокаїну у порту Південний

СБУ виявила понад 50 кг кокаїну у порту Південний
Фото: СБУ

Орієнтовна вартість вилученого кокаїну на чорному ринку становить понад 200 мільйонів гривень

Служба безпеки України вилучила у порту «Південний» на Одещині 53,4 кілограма кокаїну, який учасники українського наркоугруповання намагались ввезти з однієї з країн Південної Америки.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«У межах розпочатого кримінального провадження співробітники Служби виявили першу партію важкого наркотику під час огляду в порту вантажного контейнера з бананами. 45 брикетів з високоякісним кокаїном були приховані серед легального вантажу», - йдеться у повідомленні.

Для підтвердження якості «товару» відправники маркували пакети своїм «фірмовим знаком» - зображенням «міньону», що вказує на належність до одного з південноамериканських наркосиндикатів. Для ускладнення виявлення наркотику сканером кожен брикет був обгорнутий у свинцеве пакування. Орієнтовна вартість вилученого кокаїну на чорному ринку становить понад 200 мільйонів гривень, повідомили у спецслужбі.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотиків.

Заходи із викриття оборудки проводились Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6 спільно з Управлінням Служби безпеки України в Одеській області у взаємодії з Державною митною службою та Державною прикордонною службою України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: