Семенченко через суд відновив своє військове звання

Семенченко через суд відновив своє військове звання

При розгляді справи Семенченка з'ясувалось, що Нацгвардія порушила порядок позбавлення військового звання

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов народного депутата Семена Семенченка щодо позбавлення його військового звання «майор резерву». Про це Українським Новинам повідомила прес-секретар суду Наталія Мостова.
Як пояснили в прес-службі суду, при розгляді справи з'ясувалось, що Нацгвардія порушила порядок позбавлення військового звання.
У той же час Семенченко не зміг спростувати в суді факт подання ним недостовірної інформації про присвоєння офіцерського звання, з приводу чого в Генеральній прокуратурі відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу.
Таким чином Окружний адміністративний суд міста Києва зазначає, що результати розгляду справи за позовом Семенченка жодним чином не позбавляють права відповідача прийняти рішення про позбавлення його звання способом, передбаченим законом, як і завершити органам прокуратури досудове розслідування за вищевказаним кримінальним провадженням.
Нагадаємо, у січні Головна військова прокуратура підозрювала Семенченка в незаконному отриманні військового звання.
Прокуратура заявляє, що депутат у серпні 2014 року використовував завідомо підроблені документи, зокрема тимчасове посвідчення офіцера запасу на своє ім'я шляхом надання їх посадовим особам військової частини №3027 для прийняття його на службу у військовому резерві.
14 вересня суд задовольнив позов Семенченка про відновлення його у званні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: