Сенцов був у реанімації – Денісова

Сенцов був у реанімації – Денісова
Олег Сенцов

Напередодні сестра Сенцова спростувала чутки про його передсмертний стан

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прокоментувала стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова в ефірі «112 Україна».

«Я зараз чекаю інформації від Федотова, - радника Путіна із прав людини. Але Дмитро Дінзе сказав, що дійсно, він дуже недобре почувається», - заявила Денисова.

Вона повідомила, що Сенцов був у реанімації і його вивозили за межі колонії. Його хотіли примусово годувати, але він не погодився, і зараз він може отримати «цю суміш». 

Омбудсмен підтвердила, що раніше були випадки годування Сенцова такою сумішшю, але підтвердження немає, тому що Денісову не пускають до нього.

«Зараз я звернулась і до Верховного комісара із прав людини ООН і до Верховного комісара Ради Європи, щоб вони відправили туди представників», - заявила Денисова.

Нагадаємо, напередодні британське видання Independent з посиланням на Каплан повідомило, що Сенцов знаходиться на межі життя та смерті.

«Ми не знаємо скільки ще він протягне, але нам сказали, що він вже у передсмертному стані», – цитувало ЗМІ двоюрідну сестру в’язня Кремля.

Як повідомлялося, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова у п’ятницю, 20 липня, спілкувалася з українським політв’язнем Олегом Сенцовим в режимі відеоконференції.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила лист до Михайла Федотова – радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, якого просила проінформувати про стан здоров’я Олега Сенцова та надати відповідні підтверджуючі документи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: