Денісова запитала у радника Путіна про стан Сенцова

Денісова запитала у радника Путіна про стан Сенцова
Олег Сенцов

Омбудсмен заявила, що стурбована станом політв’язня

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила лист до Михайла Федотова – радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Про це Денісова написала 20 липня на своїй сторінці у Facebook.

«Я прошу його проінформувати мене про дійсний стан здоров’я Олега Сенцова та надати відповідні підтверджуючі документи», - повідомила омбудсмен.

Денісова зазначила, що стурбована станом Сенцова, так як 19 липня отримала тривожну інформацію від адвоката політв’язня, який розповів, що в Олега сталася друга криза, але він не пам’ятає коли – плутається в датах.

«Також звернулась до Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейна та до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з проханням сприяти терміновому незалежному медичному обстеженню Олега Сенцова українськими та іноземними лікарями, а також сприяти його звільненню на гуманітарних підставах», - заявила омбудсмен.

Раніше повідомлялося, що Сенцов, який голодує в російській колонії, почав приймати по дві ложки поживної суміші на день, тому що стан його здоров’я вдруге різко погіршився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: