Сенцов потрапив у реанімацію - сестра

Сенцов потрапив у реанімацію - сестра
Український режисер Олег Сенцов

«З голодування він пішов з дуже підірваним здоров'ям, у нього досить серйозно постраждали практично всі внутрішні органи»

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов потрапив у реанімацію лікарні міста Лабитнангі після виходу з п'ятимісячної голодування.

Як повідомила його сестра Наталія Каплан «24-му каналу», голодування призвело до незворотних наслідків для здоров’я Сенцова. Зокрема йдеться про ішемію й аритмію серця, проблеми з печінкою, шлунком та іншими органами.

«На даний момент він закінчив голодування. Це було зроблено, щоб уникнути примусового годування. Тобто голодування так чи так би припинилось. Питання тільки, чи через катування примусовим годуванням, чи він би сам від цього пішов. Він пішов з дуже підірваним здоров'ям, у нього досить серйозно постраждали практично всі внутрішні органи. Печінка почала розкладатися, ускладнення на мозок, з'явилася ішемія, аритмія. Насправді вихід із голодування - теж досить серйозна процедура. І досі ніхто не може сказати, чи виживе Олег. Тобто там все дійсно дуже-дуже серйозно. І здоров'я йому теж ніхто не поверне», - сказала Наталія Каплан.

Як повідомлялося раніше, український режисер Олег Сенцов увійшов до числа трьох можливих кандидатів на присвоєння премії імені Сахарова, яку Європарламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, що відстоюють права людини та її базові свободи.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе заявляв, що його підзахисний Олег Сенцов 6 жовтня припинить голодування. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

За словами Дінзе, шанси Сенцова вийти з голодування – 50 на 50. За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: