Що сталось на Запорізькій ТЕС? Чітка хронологія від заступника міністра енергетики

Що сталось на Запорізькій ТЕС? Чітка хронологія від заступника міністра енергетики
На Запорізькій тепловій електростанції відключилися три блоки

Причина короткого замикання та робота електричних захистів буде встановлена після роботи комісії з розслідування

Заступник міністра енергетики України Юрій Бойко оприлюднив чітку хронологію подій на Запорізькій ТЕС, де сьогодні ввечері сталася аварія.

03.02 о 19:26 на Запорізькій тепловій електростанції відключилися блоки 2,3,4 (сумарною потужністю 725 МВт) дією технологічних захистів після відключення повітряної лінії 150 кВ та блока автотрансформаторів внаслідок короткого замикання в мережі», – написав у Facebook заступник міністра.

За його словами, причина короткого замикання та робота електричних захистів буде встановлена після роботи комісії з розслідування.

При цьому були знеструмлені споживачі Запоріжжяобленерго з сумарним навантаженням 24 МВт (побут).

О 20:30 усіх споживачів було заживлено до електромережі.

21:20. Включенням автотрансформатора №1 підвищена надійність живлення споживачів Запоріжжяобленерго та власних потреб блоків 2, 3, 4 Запорізької теплової електростанції.

21:26. На Запорізькій тепловій електростанції розпочали пускові операції щодо включення блоків Запорізької теплової електростанції в мережу.

88_14

Раніше повідомлялося, що в Енергодарі Запорізької області на тепловій електростанції сталася серйозна аварія, внаслідок якої місто і ще кілька населених пунктів залишилися без світла.

У компанії ДТЕК, до складу якої входить Запорізька ТЕС, заявили, що теплова електростанція повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції «Луч» Запоріжжяобленерго.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: