Шотландські націоналісти закликають призупинити Brexit

Шотландські націоналісти закликають призупинити Brexit
Лідер «Шотландської національної партії» Іан Блекфорд
Фото: sky news

Блекфорд закликав призупинити дію статті 50 Договору про ЄС, яка дала старт виходу країни з блоку

Після провалу у британському парламенті голосування щодо угоди з ЄС про Brexit шотландські націоналісти закликають призупинити вихід з країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє телерадіокомпанія BBC.

Лідер «Шотландської національної партії» Іан Блекфорд закликав призупинити дію статті 50 Договору про ЄС, яка дала старт виходу країни з блоку.

«Слід призупинити дію статті 50, висунути це питання на народне голосування», - заявив він, закликавши таким чином провести ще один референдум.

Блекфорд підкреслив, що час спливає, а нинішня поразка уряду в парламенті була «ганебною».

Він підтримав ініціативу лейбористів провести голосування щодо вотуму недовіру уряду Терези Мей і заявив, що шотландські націоналісти проголосують «за» недовіру.

Нагадаємо, що 15 січня британський парламент не підтримав угоду про вихід з ЄС.

Тепер у прем'єр-міністра Терези Мей є три дні, щоб представити парламенту план Б. Не виключена ситуація, що Великобританія вийде з ЄС без укладання угоди, проведе повторний референдум, повернеться до переговорів з ЄС або проведе позачергові загальні вибори.

Мей може спробувати провести свою угоду ще раз через кілька днів. За цей час, вона можливо отримає ряд поступок від ЄС. Парламентаріїв може схилити на користь угоди різка реакція фінансових ринків на невдале голосування.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що вже вніс на розгляд парламенту Великої Британії пропозицію про вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Терези Мей.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що після такого рішення зріс ризик неконтрольованого виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: