Швейцарія і Франція послабили карантин: що дозволено

Швейцарія і Франція послабили карантин: що дозволено
Країни Європи поступово виходять із жорсткого карантину

Французам дозволили подорожувати в радіусі 100 км від свого будинку

У понеділок 11 травня у Франції відкрилася більшість підприємств торгівлі, за винятком ресторанів і барів. Також з дотриманням заходів безпеки зможуть працювати бібліотеки і музеї, повідомляє france24.

Разом з тим у громадському транспорті введено «масковий режим». У громадських місцях це не обов’язково, але наполегливо рекомендується.

Дозволяється займатися спортом без обмежень у часі і кількості разів на день.

У більшості регіонів починають відкривати дитячі садки і початкову школу, а також знімається заборона на прогулянки в парках. Водночас у регіонах, які найбільше постраждали від коронавірусу, обмеження продовжують діяти.

Також дозволено без додаткових пояснень подорожувати в радіусі 100 км від свого будинку.

Однак залишаються чинними обмеження на подорожі між материковою частиною Франції, Корсикою і заморськими територіями.

Зараз у Франції понад 176 тисяч випадків коронавірусу, понад 26 тисяч із них летальні. Країна посідає шосте місце в рейтингу за кількістю хворих після США, Іспанії, Росії, Британії та Італії.

У Швейцарії вводиться останній етап зняття обмеження, пише The Local.

В країні дозволили відкрити ресторани та паби, музеї і бібліотеки з дотриманням дистанції між відвідувачами.

Початкова і середня школи також починають роботу з 11 травня. Громадський транспорт почне працювати у звичайному докарантинному режимі.

З кінця квітня низка країн Європи почала поступово виходити з карантину, щоб знову запустити економіку. Зараз у світі понад 4,1 млн хворих на коронавірус, понад 284 тисячі смертей, 1,5 млн пацієнтів одужали.

Разом з тим у Німеччині повідомляють про прискорення поширення коронавірусу

Між іншим мер столиці Віталій Кличко попередив, що у Києві можуть посилити карантинЯк повідомлялося, за минулу добу коронавірус виявили у 66 мешканців Києва, зокрема у шістьох медиків. 

Станом на 11 травня в Україні підтверджено 15 648 випадків коронавірусу, з них 416 протягом останньої доби. Хворобу підтверджено у 1 083 дітей та 3 026 медиків. 

Заазначимо, що відсьогодні а Україні послабили карантинУ Києві обмеження почнуть знімати з 12 травня, а Львів пом'якшить їх лише частково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: