Ситуація в енергосистемі є складною через обстріли і похолодання, – Центр Разумкова

Ситуація в енергосистемі є складною через обстріли і похолодання, – Центр Разумкова
«Через морози почало зростати споживання електроенергії»
фото з відкритих джерел

Експерт пояснив, чому збільшується кількість відключень електроенергії

Ситуація в енергосистемі залишається складною, дефіцит потужності збільшується через морози. Про це заявив директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко.

«Перш за все треба розуміти, що ситуація в енергосистемі продовжує бути складною і вона залишиться такою щонайменше до кінця опалювального сезону, а можливо навіть і до літа. Руйнування дуже значні, а на повноцінне відновлення роботи енергосистеми підуть роки, і лише за умов припинення бойових дій», – написав він.

Через морози почало зростати споживання електроенергії, оскільки люди вмикають обігрівачі, і, як наслідок, дефіцит в енергосистемі збільшується.

Також він зазначив, що в умовах війни важливо забезпечувати функціонування української економіки, оскільки левова частка податкових надходжень спрямовується на фінансування ЗСУ. Через це з промисловості були зняті обмеження електропостачання і підприємства виходять на нормальну роботу.

Нагадаємо, в Україні станом на 10:00 11 січня споживання електроенергії зросло через зниження температури на сході та в центрі країни. Саме тому зріс дефіцит потужності.

До всіх областей були доведені ліміти споживання. Вони діють упродовж всієї доби – від 00:00 до 24:00.

Читайте також: Енергетична парасолька над Києвом. Як Україна готується до нових ракетних ударів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: