Скандальна квартира Лещенка: нардеп назвав звинувачення НАЗК брехнею

Скандальна квартира Лещенка: нардеп назвав звинувачення НАЗК брехнею
Сергій Лещенко
Фото DW

Жодних знижок я не отримував. Є оголошення, що ціна на квартиру була меншою, є інші покупці, які купили дешевше, розповів Лещенко

Нардеп Сергій Лещенко назвав брехнею заяву НАЗК про те, що він придбав квартиру з порушеннями. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні зранку я прокинувся людиною, якій подарували 1,8 мільйона гривень. Відчуваю себе дуже щасливим, тільки от не можу пригадати, де ці гроші лежать. Бо вони існують лише в уяві співробітників НАЗК», – написав нардеп.

Лещенко уточнив, що зранку 30 листопада на адресу Верховної Ради надійшло запрошення від НАЗК: прийти до них та дати пояснення. «Однак замість «пояснень» на мене вже чекала налаштована відеокамера, і співробітник НАЗК повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністративне правопорушення. На що я відповів, що наполягаю на присутності свого адвоката – і це логічно, бо мене запрошували зовсім на інше. Набрав адвоката, він був у судовому засіданні», – уточнив він.

Нардеп додав, що повідомив співробітнику НАЗК, що зв'яжеться з адвокатом та повідомить про час і дату. «Але вже сьогодні о 9-й ранку НАЗК, не чекаючи дзвінка від мене, оприлюднили брехливе оголошення. Невже «чемоданчик від Грановського» побував і тут? Жодних знижок я не отримував. Є оголошення, що ціна на квартиру була меншою, є інші покупці, які купили дешевше», – розповів Лещенко.

Як повідомляв 30 листопада «Главком», Генпрокуратура розслідує справу про «незаконне збагачення» народного депутата Сергія Лещенка. Суд надав доступ слідству до рахунків нардепа та його матері.

Нагадаємо, що у вересні Національне антикорупційне бюро України не знайшло ознак кримінального правопорушення у придбанні квартири Сергієм Лещенком.

«Питання може викликати законність отриманих для придбання житла коштів Сергія Лещенка», – зазначало НАБУ та водночас уточнювало: перевірка інформації про доходи Лещенка з 1998 року показала, що народний депутат міг накопичити достатньо коштів для придбання житла.

Директор НАБУ Артем Ситник тоді розкрив деякі деталі: «Джерелами походження коштів у сумі 7 млн 550 тис. грн були: 3 млн 770 тис. грн – позика від Олени Притули, $77 тис., що еквівалентно 1 мільйону 998 тис. – знято з депозитів на ім'я матері Лещенка Тетяни Яківни, 150 тис. – від цивільної дружини Топольської і решта – 1 млн 780 тис. грн є особистими заощадженнями Лещенка», – уточнив керівник правоохоронного органа.

Підстави для розслідування незаконного збагачення депутата відсутні, вирішили детективи два місяці тому.

Як писав «Главком», у вересні Національна поліція отримала доступ до звітності бізнесу Олени Притули, власниці «Української правди», за останніх 15 років. Відомо, що протягом тривалого часу у цьому виданні працював журналістом теперішній нардеп Сергій Лещенко. Доступ було надано у рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Суд тоді надав підлеглим очільника МВС Арсена Авакова право ознайомитись зі звітами про страхування та сплату обов'язкових платежів у Пенсійний фонд усіх структур, де фігурує ім`я співзасновниці «Української правди» Олени Притули. Окрім Громадської організації «Українська правда» та приватного підприємства «Українська правда», до цього переліку потрапили ТОВ «Інтернет Медіа» та громадська організація «Солідарні Медіа».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: