Слідство відпрацьовує кілька версій у справі про підпал «Інтера»

Слідство відпрацьовує кілька версій у справі про підпал «Інтера»

Слідчі вивчають не лише записи з камер відеоспостереження «Інтера», але й здійснюють аналіз власних оперативних записів і всієї відеоінформації

У ході розслідування кримінальної справи щодо пожежі у будівлі телеканалу «Інтер» проводяться негласні слідчі дії. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв.
За його словами, слідчі вивчають не лише записи з камер відеоспостереження «Інтера», але й здійснюють аналіз власних оперативних записів і всієї відеоінформації, що була здобута у ході розслідування справи.
«Аналіз триває, є відповідне кримінальне провадження, проводяться негласні та слідчо-розшукові дії, які дозволять отримати відповідь, що стало причиною й умовою, в тому числі порушення громадського порядку», - сказав Бушуєв.
Він зауважив, що слідство відпрацьовує кілька версій у справі про події навколо телеканалу.

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомляли, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: