Словенська партія, яка не має місць в парламенті, зайняла перше місце в рейтингу підтримки

Словенська партія, яка не має місць в парламенті, зайняла перше місце в рейтингу підтримки
Мар’ян Шарец

Вибори до парламенту країни заплановані на червень 2018 року

Партія Lista Marjana Sarca (LMS), яку очолює колишній комедійний актор, а нині мер міста Камнік Мар’ян Шарец, має найбільшу підтримку серед населення відповідно до опитування, яке було опубліковано виданням Delo в понеділок. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

Так LMS отримало підтримку 15,7% опитаних респондентів. В той час як член правлячої коаліції Соціал-демократична партія зайняла друге місце по підтримці серед населення із 12,6%. Головна опозиційна партія Словенська демократична партія отримала 12,2%. Партія правлячого прем’єр-міністра Миро Церара отримала лише 5,5% голосів.

За місяць до цього в подібному опитуванні Соціал-демократична партія отримала 19,8% підтримки. При цьому однак LMS не включали до опитування. Сам Мар’ян Шарец сколихнув політичну систему Словенії, коли в листопаді 2017 року набрав 47% голосів під час другого туру виборів президента, в той час як чинний глава держави Борут Пахор набрав 53%.

Вибори до парламенту цієї країни мають провести в червні 2018 року. Партія Мар’яна Шареца має можливість скористатися неспроможністю чинного уряду вирішити проблеми із системою охорони здоров’я і ввійти до парламенту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: