Снігопади та зливи паралізували ряд країн у Європі

Снігопади та зливи паралізували ряд країн у Європі
Фото: AFP

У Франції дороги завалено снігом, що призвело до багатокілометрових заторів

Сильний снігопад і проливні зливи обрушилися протягом вівторка на південно-східну частину Франції, повідомляють європейські ЗМІ.

Найбільш складна ситуація склалася в регіонах Овернь, Лімузен, Рона-Альпи і Бургундія, де через негоду майже 200 тисяч житлових будинків залишилися без електрики. Автомобільні дороги завалено снігом, що призвело до багатокілометрових заторів. Понад тисячу людей виявилися заблокованими у своїх машинах на трасі в районі Центрального масиву.

Потужні пориви вітру і зливи зачепили також французький острів Корсика, де через негоду закрили морські порти і скасували кілька авіарейсів.

У сусідній з Францією Італії також спостерігається складна метеорологічна ситуація. У шести областях Італії діє «червоний» рівень загрози у зв'язку зі штормами, зливами і зсувами. За останніми даними, жертвами стихії там стали вже 11 осіб.

Штормовий вітер, який супроводжується зливами, обрушився і на Адріатичне узбережжя Хорватії. У ряді прибережних міст затоплено вулиці, відключено електрику.

Розташований на кордоні з Італією швейцарський кантон Тічино також опинився під владою стихії. Багато доріг затоплено, повалено дерева. Через сильні пориви вітру пошкоджено дахи житлових будинків.

У південній частині Австрії влада уздовж річок встановлює спеціальні штучні бар'єри, оскільки через зливи рівень води сильно піднявся. Місцева влада побоюється, що якщо дощі не припиняться, річки вийдуть з берегів, що призведе до повеней.

Нагадаємо, влада Венеції в понеділок, 29 жовтня, заявила, що 70 відсотків міста опинилися під водою, висота стояння якої піднялася до позначки 149 сантиметрів над рівнем моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: