Соцопитування фіксують збереження інтриги на виборах в Каталонії

Соцопитування фіксують збереження інтриги на виборах в Каталонії

Вирішальним фактором на виборах у Каталонії має стати явка виборців

На сьогодні прихильники збереження Каталонії в складі Іспанії і прибічники незалежності регіону мають практично однакову підтримку серед виборців. Такими є останні результати соціологічних опитувань настроїв виборців Каталонії. Про це пише видання EU Observer, посилаючись на дані видання El Pais.

Так партія «Громадяни-Громадянська партія» (Ciudadanos), яка виступає за збереження статус-кво, має найбільший рівень підтримки – 25,2%. В той же час прибічники незалежності Республіканська лівиця Каталонії (Esquerra Republicana de Catalunya, ERC) отримала 23,1% підтримки.

Загалом вже всі партії-прихильники збереження Каталонії в складі Іспанії відповідно до опитування компанії Metroscopia мають отримати 44,9% голосів, а прихильники незалежності 43,8% голосів.

В таких умовах, за оцінками експертів, головним чинником, який визначить переможця на регіональних виборах до парламенту, стане явка виборців.

Вибори мають відбутися 21 грудня і розглядаються прихильниками незалежності як своєрідний референдум щодо підтримки їх ідеї серед населення Каталонії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: