Сьогодні санкцій не буде: РНБО скасовує засідання 9 квітня

Сьогодні санкцій не буде: РНБО скасовує засідання 9 квітня
Президент Володимир Зеленський другу добу перебуває на Донбасі
Фото: Офіс президента

Засідання Ради нацбезпеки не буде, оскільки Зеленський і Данілов на сході

Чергове засідання ради національної безпеки і оборони не відбудеться цієї п’ятниці, тобто сьогодні. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело у Верховній Раді України.

«Сьогодні засідання не буде», – повідомив співрозмовник.

Також журналістам про скасування засідання повідомили у пресслужбі Офісу президента. Там додали, що графік засідань РНБО іноді змінюється у залежності від графіка голови держави. Коли відбудеться наступне засідання РНБО – там не уточнили.

Водночас у повідомленні, оприлюдненому пресслужбою президента, вказано, що під час робочої поїздки на Донбас Володимир Зеленський провів ніч у місцях дислокації захисників України.

«У п'ятницю президент відвідав позиції на передньому краї оборони. На цих позиціях під час загострення ситуації загинули та зазнали поранень українські військовослужбовці», – йдеться у повідомленні Банкової.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 9 квітня Рада національної безпеки і оборони проведе засідання, де продовжить введення санкцій проти контрабандистів, доповнивши санкційний перелік минулого тижня прізвищами тих, хто не увійшов до топ-10, але має суттєвий вплив на «ринку контрабанди».

Під час попереднього засідання 2 квітня РНБО впровадила персональні санкції проти десяти найбільших українських контрабандистів. Також було відсторонено понад 100 співробітників регіональних управлінь Державної митної служби України, серед яких 17 керівників митниці та митних постів. Крім того, на засіданні розглядалося питання про вакцинацію проти Covid-19.

Правозахисники вважають, що указ президента України №140/2021 на основі рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року є не просто зловживанням владою, а має ознаки узурпації влади, адже президент у порушення Конституції України присвоїв повноваження судової влади.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Зокрема, під санкціями України перебуває Новошахтинський завод нафтопродуктів, який належить Оксані Марченко. Журналісти «Схем» раніше повідомили, що завод постачає нафту у США й окупований Крим. Оксана Марченко та цивільна дружина нардепа Тараса Козака Наталія Лавренюк оскаржили у Верховному Суді санкції, запроваджені проти них.

Додамо, що Зеленський жалкує, що засідання РНБО відбуваються лише раз на тиждень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: