Спецслужби працюватимуть у посиленому режимі для захисту виборів від російських хакерів

Спецслужби працюватимуть у посиленому режимі для захисту виборів від російських хакерів

Структурам, що відповідають за кібербезпеку, доручили виявляти, попереджувати і локалізувати можливі кібератаки

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов доручив силовим структурами посилити кіберзахист під час проведення виборів президента та народних депутатів у 2019 році.

Про це він заявив під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Зазначається, що на засіданні вирішили посилити кіберзахист, а також створити єдину інтерактивну базу даних про кіберінциденти. Структурам, що відповідають за кібербезпеку, доручили виявляти, попереджувати і локалізувати можливі кібератаки.

Крім цього, Національна поліція повинна буде забезпечити охорону телекомунікаційного обладнання та телекомунікаційних мереж, а також утворити робочу групу для функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори».

За словами Турчинова, обґрунтовано можна вважати, що російське керівництво намагатиметься використати виборчий процес для реалізації планів гібридної агресії проти України.

«Досвід США, країн Західної Європи свідчить, що Кремль намагатиметься вплинути через кібернетичний та інформаційний простір на суспільно-політичні процеси, тому інформаційна та кібербезпека виборів вимагатиме злагодженої та скоординованої роботи багатьох державних інституцій», - зазначив Турчинов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: