США і Франція домовилися спільно стримувати Іран

США і Франція домовилися спільно стримувати Іран
Фото: АР

Макрон представив широкий пакет пропозицій щодо Тегерану

Питання домовленості із Іраном 2015 року щодо ядерної програми цієї країни стало однією з головних тем переговорів між лідерами США і Франції у рамках державного візиту Емманнуеля Макрона.

Про це повідомляє Reuters.

По результатам переговорів президент Франції заявив про «нову домовленість», відповідно до якої США і європейські союзники будуть активно протидіяти регіональним амбіціям Ірану і його ракетній програмі. Зі свого боку Дональд Трамп під час спільної прес-конференції вкотре розкритикував угоду 2015 року як таку, яка базується на хиткій основі, оскільки не враховує підривну діяльність Ірану в регіоні і програму розвитку балістичних ракет.

Президент Франції, в тому числі, запропонував, щоб США, Франція, ФРН і Велика Британія активно блокували спроби Ірану отримати ядерну зброю як до 2025 року, так і після. Окрім того, дані країни мали б виступати із спільною позицією щодо конфліктів в Ємені і Сирії, та ситуації в Іраку і Лівані, де Іран намагається поширити свій вплив.

Проте на сьогодні не відомо, чи дані пропозиції Франції задовольнили вимоги Трампа, який погрожує вийти із угоди 2015 року після 12 травня.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Тегеран відновить свою ядерну програму «на набагато більшій швидкості», якщо США відійдуть від ядерної угоди 2015 року і запровадять санкції проти нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: