США планують і надалі розвивати інфраструктуру для ВПС в Європі

США планують і надалі розвивати інфраструктуру для ВПС в Європі

В 2019 році на ці потреби витратять більше 900 млн. доларів

В 2019 фінансовому році США планують витратити на розвиток інфраструктури в Європі 828 млн. доларів. Із цієї суми майже половина піде саме на розвиток інфраструктури для військово-повітряних сил – 363,8 млн. доларів. Іще 368,6 млн. доларів мають піти на створення запасів обладнання для потреб ВПС. Про це повідомляє сайт Defense News.

Для порівняння в 2017 році США для потреб ВПС в Європі витратили сумарно лише 116,6 млн. доларів. У випадку потреби відновлена інфраструктура має допомогти ВПС США активно протидіяти РФ за сценарію прямої агресії проти країн Балтії. Саме для цього створюються запаси обладнання в Великій Британії і ФРН, а також відновлюються злітно-посадкові смуги в країнах Центрально-східної Європи.

Плани щодо створення інфраструктури, яка буде спроможна прийняти літаки четвертого і п’ятого покоління у Європі, підтвердив і командувач американських сил в регіоні Кертіс Скапарротті іще в березні 2018 року. Активні роботи будуть вестися на аеродромах в Естонії, Угорщині, Словаччині, Норвегії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: