США почали виводити війська із Сирії

США почали виводити війська із Сирії
США виведуть війська із Сирії

У Пентагоні вважають, що процес виведення військ із Сирії триватиме не менше року

Речник Міжнародної коаліції по протидії Ісламській державі Шон Раян повідомив про те, що США почали процес виведення своїх військових із Сирії. Про це повідомляє видання The New York Times.

При цьому він відмовився конкретизувати як довго триватиме цей процес, які підрозділи будуть виводити і про які території Сирії конкретно йде мова. Така заява лише додала іще більшої невизначеності щодо політики Вашингтону в цій близькосхідній країні.

До цього 6 січня 2019 року радник із національної безпеки президента США Джон Болтон заявив, що процес виведення американського контингенту із Сирії буде тривалим, і означив декілька обов’язкових умов для такого кроку. 

Речниця МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на таку заяву повідомила, що тези Шона Раяна лише посилюють підозри в Москві, що США не мають намір залишати Сирію. На її думку, Вашингтон лише шукає причини, щоб залишитися. Окрім того Захарова відзначила, що РФ так і не побачила якоїсь чіткої стратегії США щодо виходу із Сирії.

Після початкової заяви Дональда Трампа в грудні 2018 року щодо повернення американського контингенту із цієї арабської країни представники уряду і Конгресу США намагалися переконати главу Білого Дому відтермінувати остаточне виведення військ із Сирії. Як наслідок мова почала йти не про вихід за 1 місяць, а щонайменше про 4 місяці. Окремі представники Пентагону вважають, що насправді процес виведення військ триватиме не менше року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: