США стягують війська до кордону з Мексикою

США стягують війська до кордону з Мексикою
Кордон Мексики та США

Туди прямує «караван мігрантів» із Центральної Америки.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс затвердив запит Міністерства внутрішньої безпеки про скерування додаткових військ на кордон США і Мексики, куди прямує «караван мігрантів» із Центральної Америки.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Пентагону 26 жовтня. Військові посилять місію міністерства національної безпеки, митної та прикордонної служб уздовж південно-західного кордону США. Вони надаватимуть цивільній владі допомогу у плануванні, нададуть інженерну (спорудження тимчасових бар'єрів, загороджень) та авіаційну підтримки. Про кількість військових, яких перекинуть на кордон із Мексикою, не повідомляють.

Тисячі людей кілька днів ідуть караваном із Гондурасу до кордонів США через бідність і насильство в Гондурасі. Більшість мігрантів потрапили в Мексику в обхід пунктів пропуску. Держсекретар США Майк Помпео запевнив 21 жовтня, що мігрантам не вдасться потрапити до Штатів. У США вважають, що Мексика репатріює порушників міграційного законодавства, а випадки подання клопотань про надання притулку розглянуть у межах закону. ООН нарахувала у «каравані мігрантів» 7,2 тис. осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: