США відкидають позов Ірану щодо заморожених активів

США відкидають позов Ірану щодо заморожених активів

Міжнародний суд ООН розглядає два позови Ірану проти США

США звернулися до суддів Міжнародного суду ООН із проханням відмовитися розглядати позов Ірану щодо повернення заморожених активів. Мова йде про 1,75 млрд доларів, які були арештовані на основі рішень судів США.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В 2016 році американський Верховний суд постановив, що ці кошти в тому числі повинні бути спрямовані на виплату компенсації жертвам терористичної атаки проти морських піхотинців США в Бейруті в 1983 році, до планування і проведення якої причетний Іран. Радник Державного департаменту США із юридичних питань Річард Вісек нагадав про те, що в основі суті цього позову Тегерану лежить іранська підтримка міжнародного тероризму.

В окремій заяві Державний секретар США Майк Помпео піддав критиці спроби Ірану використати Міжнародний суд ООН в пропагандистських цілях. Позов щодо повернення заморожених активів, який був поданий в 2016 році, розглядається окремо від позову Тегерану щодо порушення США угоди 1955 року про дружбу і співробітництво через запровадження нових американських санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: