США ввели санкції проти Китаю за співпрацю з режимом КНДР

США ввели санкції проти Китаю за співпрацю з режимом КНДР
Міністерство фінансів США

Зокрема, під санкції потратив китайський Bank of Dandong

США оголосили про введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб Китайської Народної Республіки, залучених до незаконних фінансових та інших оборудок з режимом Північної Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій міністерством фінансів США.

«Мережа розслідування фінансових злочинів міністерства фінансів США (FinCEN) дійшла висновку, що китайський банк Bank of Dandong, який виступає в якості каналу для незаконної фінансової діяльності Північної Кореї, визначений як іноземний банк, що займається відмиванням грошей, і тому FinCEN запропонувала ізолювати цей банк від фінансової системи США», - наголошується в заяві американського мінфіну.

Крім того, повідомляється, що управління контролю за іноземними активами додатково визнало двох китайських громадян та одну китайську компанію причетними до розвитку програм КНДР щодо зброї масового ураження, а також триваючих порушень з боку Пхеньяна резолюцій Ради Безпеки ООН. 

Водночас, міністр фінансів США Стівен Мнучін у четвер заявив, що санкції США спрямовані не проти Китаю як держави, а проти фізичних та юридичних осіб цієї держави, причетних до співпраці з режимом КНДР.

У своїй заяві він наголосив, що мінфін США таким чином «прагне захистити американську фінансову систему від зловживань з боку Північної Кореї та підвищити тиск на уряд КНДР з метою його відмови від ядерних і балістичних ракетних програм».

До слова, 28 червня Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки до 31 січня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: