Стало відомо, хто очолить Український інститут книги

Стало відомо, хто очолить Український інститут книги
Переможниця конкурсу Тетяна Терен

На посаду директора Інституту книги було дев’ять претендентів

Сьогодні, 13 липня, в Міністерстві культури України відбулося друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український інститут книги».

Після обговорення презентованих кандидатами програм розвитку закладу, конкурсною комісією з проведення конкурсного добору на посаду  директора державної установи «Український інститут книги» було прийнято одноголосне рішення рекомендувати на посаду директора координатора Української програми в Мистецькому арсеналі Тетяну Терен.

Про це повідомляється на сайті Мінкульту.

Тетяна Терен  відзначила під час свого виступу, що «колектив  Інституту книги має бути командою досвідчених  та креативних менеджерів і кураторів. А сама інституція має стати своєрідним майданчиком для постійної комунікації всіх учасників ринку, проводити презентації, семінари, дискусійні клуби та зустрічі». 

«Інститут має взяти на себе  координацію та організацію участі України в головних книжкових форумах світу, а також ініціювати створення  нових літературних медіа – сучасного літературного часопису, каталогів з українськими новинками тощо», - розповіла Терен.

На її думку,  Інститут за допомогою промоції і медіа ресурсу має активно пропагувати українські бібліотеки не як книгозбірні, а як сучасні хаби.

Загалом, на посаду директора Інституту книги було дев’ять претендентів, термін повноважень обраного директора триватиме п’ять років.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: «Тетяна Терен: Українська література – це питання ідентичності та державної безпеки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: