Стала відома кількість жертв російського теракту в Оленівці

Стала відома кількість жертв російського теракту в Оленівці
У колонії рашисти тримали бійців «Азову»
Офіс Генерального прокурора

Від рук окупантів загинуло сорок полонених

Офіс Генерального прокурора розпочав провадження щодо загибелі приблизно 40 та поранення 130 осіб внаслідок сьогоднішнього обстрілу Оленівки на Донеччині.

Прокурорами Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

«За даними слідства, 29 липня 2022 року держава-окупант нанесла удар по території виправної колонії №120 у тимчасово окупованому селі Оленівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок цього загинуло близько 40 осіб та 130 – отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у цій колонії окупантами організовано місце несвободи, де протиправно утримують цивільних осіб та військовополонених Збройних Сил України.

Триває досудове розслідування.

Згідно з даними розвідки, акт тероризму з боку збройних сил окупанта здійснений руками найманців зі складу приватної військової компанії Вагнера (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина. 

Тим часом окупанти зробили зізнання в тому, що українських полонених в Оленівці вбила Росія.

Як відомо, сьогодні, 29 липня, російські збройні сили здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де утримувались зокрема й українські військовополонені.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

Також засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. За його словами, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Білецький наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. 

До слова, піротехніки помітили шокуючі деталі у відео з Оленівки.

Читайте також:

Окупанти розповіли, як влаштували удар по Оленівці: перехоплення СБУ 

Шокуючі кадри з Оленівки. Окупанти вбили десятки українських полонених

«Світ має визнати РФ державою-терористкою» – Кулеба про обстріл Оленівки

Офіс президента відреагував на жахіття в Оленівці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: