Удар по Оленівці. Білецький розповів, як росіяни вбивали полонених «азовців»

Удар по Оленівці. Білецький розповів, як росіяни вбивали полонених «азовців»
Внаслідок обстрілу загинули десятки українських полонених

Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії

Засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. Про це він написав у своєму Telegram.

За словами Білецького, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Він наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії.

«Була проведена пропагандистська робота – знятий людоїдський фільм про «Азовсталь». Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше – дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни», – заявив він.

Засновник полку «Азов» додав, що він від імені від імені Азовських підрозділів оголосив «полювання на кожного причетного до масового убивства».

«Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування», – наголосив він.

Нагадаємо, російські збройні сили здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де утримувались зокрема й українські військовополонені.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

У в’язниці в Оленівці окупанти утримували полонених із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. У цій в’язниці також тримали цивільних маріупольців, які не пройшли так звану фільтрацію, влаштовану ворогом.

Читайте також:
Захисники «Азовсталі» потрапили до росіян. Що далі?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: