«Світ має визнати РФ державою-терористкою» – Кулеба про обстріл Оленівки

«Світ має визнати РФ державою-терористкою» – Кулеба про обстріл Оленівки
У колонії утримували полонених «азовців»
скріншот із відео

Рашисти умисно вбили поранених бійців і цинічно порушують міжнародне гуманітарне право

Російські військові умисно обстріляли колонію в Оленівці, у якій утримувались українські полонені, що призвело до численних жертв. Світ повинен визнати Росію державою-терористом. Про це пише в Twitter-акаунті міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Росіяни вчинили ще один жахливий воєнний злочин, обстрілявши виправну установу в окупованій Оленівці, де вони тримали українських військовополонених. Закликаю всіх партнерів жорстко засудити це брутальне порушення міжнародного гуманітарного права і визнати РФ державою-терористом», – пише Кулеба.

Web capture_29-7-2022_153759_twitter.com.jpeg (98 KB)

Відзначимо, попри звинувачення України російською пропагандою, Генеральний штаб ЗСУ заперечив причетність наших військових до обстрілу. Росія умисно вчинила цей злочин, щоб звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів» і приховати тортури над полоненими, а також розстріли.

Як відомо, Офіс президента відреагував на жахіття в Оленівці. Як заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, РФ вчинила «класичну, цинічну та дуже продуману false flag operation».

Як відомо, сьогодні проросійські бойовики повідомили про загибель 40 українських бійців внаслідок удару по бараці Оленівської колонії. Пізніше повідомлялося, що кількість загиблих зросла.

Читайте також: Шокуючі кадри з Оленівки. Окупанти вбили десятки українських полонених

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: