Убивство росіянами полонених в Оленівці: піротехніки помітили шокуючі деталі

Убивство росіянами полонених в Оленівці: піротехніки помітили шокуючі деталі
У колонії утримували полонених і поранених бійців «Азову»
t.me/pgo_gov_ua

Міг бути не обстріл, а спроба замести сліди воєнного злочину

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович не відкидає, що Росія могла вбити десятки українських військовополонених у колонії Оленівки, не вдаючись до обстрілу барака, куди спеціально перевели жертв напередодні. Про це він повідомив у Twitter.

«Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки схоже на спробу прибрати сліди після подій, що відбулися в будівлі. Одна з головних ознак – люди в будівлі не розкидані як від вибуху, а схожі на обгорілі тіла, які були мертві на момент початку пожежі», – написав він.

За словами Арестовича, фахівці-піротехніки, аналізуючи російське відео з Оленівки, кажуть, що картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж результат обстрілу.

Тим часом окупанти зробили зізнання в тому, що українських полонених в Оленівці вбила Росія.

Як відомо, сьогодні, 29 липня, російські збройні сили здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де утримувались зокрема й українські військовополонені.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

Також засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. За його словами, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Білецький наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. 

Читайте також: Шокуючі кадри з Оленівки. Окупанти вбили десятки українських полонених

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: