Стало відомо, як будуть обиратись на конкурсах губернатори

Стало відомо, як будуть обиратись на конкурсах губернатори

Конкурс передбачає три етапи

9 серпня розпорядженням президента України оголошено перші конкурси на посади голови Миколаївської облдержадміністрації і деcяти керівників райдержадміністрацій. Конкурс проводить спеціальна інституція – комісія з питань вищого корпусу державної служби, до якої на паритетних засадах увійшли представники президента, уряду, громадських організацій, наукових установ, голова НАЗК, голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко. Про це Ващенко розповів в інтерв’ю «Главкому».
«До 6 вересня претенденти мають подати свої документи, які буде опрацьовано на предмет відповідності формальним вимогам, бо без певного доведеного стажу роботи і її результативності не можна претендувати на керівні посади. Тих, хто пройде цей формальний етап, 12 вересня буде запрошено для проведення тестування, розв’язання ситуативних завдань та співбесіди з членами комісії», - розповів він.
Ващенко повідомив, що передбачено три етапи, кожен з яких покликаний виміряти конкретні якості претендента. «Тестування відбувається в комп’ютерному режимі, коли даються ті чи інші питання і чотири варіанти відповідей. Воно спрямоване на те, щоб дізнатись, наскільки претендент володіє ключовими нормами законодавства – Конституцією, законом про запобігання корупції, законом про держслужбу. Ситуативне завдання – це вже аналіз вміння кандидата застосовувати свої знання і досвід для розв’язання конкретних проблем. Ну, і останній етап – співбесіда – дасть можливість продемонструвати свої лідерські, комунікативні якості, можливість аргументувати ту чи іншу позицію. Кожен з етапів оцінюється за бальною системою – кожен член комісії незалежно виставляє свої бали, які потім сумуються і приймається рішення щодо допуску до наступного етапу конкурсу», - пояснив голова Нацагентства з питань держслужби.
Далі комісія запропонує президенту дві кандидатури. На думку Ващенка, президент буде зобов’язаний обрати одного з них. «Якщо все коректно відбувається, нічого не оскаржено і немає сумнівів у процедурі обрання, то які підстави відмовляти?», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: