Строковик Нацгвардії із ПЗРК збив сім ворожих повітряних цілей

Строковик Нацгвардії із ПЗРК збив сім ворожих повітряних цілей
Наш захисник «приземлив» шість літаків і крилату ракету
фото з відкритих джерел

Влучний стілець – Герой України

Строковик Національної гвардії України (НГУ) збив уже сім ворожих повітряних цілей, у тому числі й одну крилату ракету. Про це під час брифінгу у поінформував начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії України Олексій Надточий.

«Продовжує знищення повітряних сил противника військовослужбовець строкової служби НГУ. Так, 16 липня ним із ПЗРК було збито крилату ракету, а 17 липня – літак Су-25. Усього на його рахунку – сім уражених цілей, із них шість літаків і крилата ракета. До речі, він Герой України», – поінформував він.

У свою чергу, підрозділи розвідки НГУ виявили 691 ціль противника (138 – спостережні пости, 553 – розрахунки безпілотних авіакомплексів).
За словами Надточія, авіація НГУ продовжує здійснювати аеромедичну евакуацію та транспортні перевезення – раніше було здійснено 27 цих вертольотовильотів.

Як повідомлялося, 17 липня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що строковик Національної гвардії збив загалом шість повітряний цілей ворога, у тому числі – приземлив російський штурмовий літак Су-25.

Нагадаємо, триває 155-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Основні зусилля противник зосереджує на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: