Кремль знайшов країну, яка буде ремонтувати російські літаки

Кремль знайшов країну, яка буде ремонтувати російські літаки
Іран виходить на новий рівень відносин з Росією
фото з відкритих джерел

Іран ремонтуватиме російські літаки і поставлятиме комплектуючі для них

Іран підписав з Росією угоду, яка передбачає постачання деталей та обладнання для російських літаків, а також ремонт та технічне обслуговування бортів. Про це повідомило агентство Mehr із посиланням на Управління цивільної авіації Ірану.

Угода була підписана під час візиту до Ірану заступника міністра транспорту Росії (його ім'я Mehr не називає), який зустрівся з керівником Управління цивільної авіації Ірану Мохаммадом Мохаммаді-Бахшем.

Також сторони домовилися про збільшення кількості рейсів між Росією та Іраном до 35 на тиждень.

Нагадаємо, після візиту Путіна Іран виступив із заявою щодо експорту зброї.

Нагадаємо, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван днями повідомив, що Росія звернулася до Ірану з проханням надати йому сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України. Іран нібито збирається їх надати і навіть готується навчити росіян ними користуватися.

Відразу після оприлюднення цієї інформації міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан запевнив главу МЗС України Дмитра Кулебу, що Іран проти війни Росії з Україною, та спростував твердження про постачання зброї.

Крім того, в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, Абдуллахіан наголосив, що Тегеран уникає будь-яких кроків, що можуть призвести до подальшої ескалації в Україні, включно із постачанням військової техніки.

Зазначимо, що США посилять санкції проти Ірану, якщо він вирішить надати Росії безпілотники.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі раніше заявив, що на сьогодні немає жодних ознак того, що Іран передавав Росії безпілотники власного виробництва.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: