Суд дозволив заочне розслідування щодо втікача Курченка

Суд дозволив заочне розслідування щодо втікача Курченка
Сергій Курченко 

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена Сергія Курченка. Про це 7 березня повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

«Генеральною прокуратурою України отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду», – йдеться у повідомленні.

За словами Сарган, спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд. грн.

За відповідними фактами йому повідомлено про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України. У зв’язку із цим його оголошено у розшук.

Ухвалою слідчого судді йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: