Суд повторно заарештував корабель, який незаконно видобував пісок в окупованому Криму

Суд повторно заарештував корабель, який незаконно видобував пісок в окупованому Криму
Раніше судно було продане американській фірмі, які в свою чергу перейменували судно на Trump D

Судно Seabreeze було заарештоване ще в квітні 2018 року

Печерський районний суд Києва 16 травня знову наклав арешт на судно в кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску у заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора в понеділок, 18 травня.

Зазначено, що процесуальне керівництво у провадженні зараз передано в департамент Офісу генпрокурора, який займається злочинами, скоєними в умовах збройного конфлікту.

«Арешт на вказане судно за клопотанням прокуратури АР Крим було накладено 16 липня 2018 року Приморським районним судом м. Одеса як забезпечення відшкодування збитків за нелегальний видобуток природних копалин, які, згідно з висновком експертизи, досягають більш як 140 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора нагадали, що минулого тижня цей же суд скасував арешт судна, незважаючи на те, що через зміну органу досудового розслідування, справа більше не належала до підсудності районного суду Одеси. Зараз прокуратура АР Крим заперечує це рішення в Апеляційному суді Одеської області.

Нагадаємо, в квітні 2018 року український суд заарештував російське судно, яке вело незаконний видобуток піску в анексованому Криму для будівництва Керченського мосту. Йшлося про незаконний видобуток піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник Лебедині острови).

У результаті було заарештовано судно Seabreeze компанії Trans Services Maritime (порт приписки - Туапсе, Російська Федерація), що перебувало в порту Південний.

У свою чергу американська компанія Pilin Fleet Management заявила, що є новим власником судна, яке змінило свою назву з Seabreeze на MV Trump D, і зараз перебуває в українському порту Південний.

У Pilin Fleet Management стверджували, що судно MV Trump D «ніколи не здійснювало діяльність у водах і на території окупованого Росією півострова Крим». У компанії провели юридичну експертизу судна і встановили, що «всі звинувачення, поширені в ЗМІ, не підтверджуються».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: