У Бориспільській колонії засуджених змушували працювати безплатно

У Бориспільській колонії засуджених змушували працювати безплатно

Посадовців колонії підозрюють у порушенні законодавства про працю

Прокуратурою Київської області виявлено факти безпідставного та безоплатного залучення засуджених до праці в Бориспільській виправній колонії №119.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної праці», - йдеться в повідомленні.

Так, посадові особи медичної частини №119 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Києві та Київській області залучають до прибирання та обслуговування зазначеної медичної частини засуджених, з якими всупереч вимог ст. 118 Кримінально-виконавчого кодексу України не укладено договори цивільно-правового характеру або трудові договори та, як наслідок, заробітна плата взагалі не нараховується.

Реагуючи на зазначені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Досудове розслідування триває.

Це вже не перше порушення у Бориспільській колоні. Так, восени 2019 року повідомлялося, що у Бориспільській виправній колонії № 119 «забули» відпустити засудженого після відбутого строку покарання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: