Суд відібрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого комбінату та повернув державі

Суд відібрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого комбінату та повернув державі

Рішення суду передбачає розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», укладеного між Фондом держмайна та компанією Фірташа

Господарський суд Запорізької області задовольнив позов керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до компанії «Толеріс Трейдинг Лімітед» Дмитра Фірташа, та повернув майно Запорізького титано-магнієвого заводу у власність держави.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Рішення суду передбачає розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», укладеного між Фондом держмайна та компанією Фірташа. Договір уклали у 2013 році нібито з метою залучення інвестицій у прогресивні технології та створення високорентабельного виробництва.

Унаслідок укладання договору було створено приватну компанію, якою фактично володів український олігарх Дмитро Фірташ, попри те, що частка держави складала 51%.

За даними Антикорупційної прокуратури, частка, яку у ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» вклала компанія Фірташа, була використана не за цільовим призначенням, а саме її розтратили на погашення заборгованості перед кредиторами компанії замість того, щоб витратити кошти на запровадження інновацій на підприємстві.

«Враховуючи свідоме невиконання інвестором взятих на себе зобов’язань, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) ініційовано розірвання вищевказаного договору про заснування ТОВ «ЗТМК» та повернення комбінату повністю до сфери державного управління», — йдеться у повідомленні.

Наприкінці 2016 року Спеціальна антикорупційна прокуратура подала до Господарського суду Києва позов з вимогою розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: