Суд відмовився повернути Томенку депутатський мандат

Суд відмовився повернути Томенку депутатський мандат

ВАСУ ухвалив рішення відмовити у задоволенні позовних вимог Томенку щодо визнання неправомірними рішення з'їзду БПП

Сьогодні, 28 липня, Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення відмовити у задоволенні позовних вимог Миколі Томенку щодо визнання неправомірними рішення ХІІ позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» від 25 березня 2016 року «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Миколи Томенка». Про це повідомляє прес-служба екс-нардепа.
Томенко звертав увагу суддів на те, що статут партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», на підставі якого збирався з’їзд, не містив повноважень членів партії достроково припиняти повноваження народних депутатів. Саме тому під час згаданого засідання з’їзд БПП спочатку вніс зміни до чинного статуту партії, а потім з голосу вніс питання про позбавлення Томенка депутатського мандату і ухвалив відповідне рішення.
Томенко зазначив, що згідно з чинним законодавством, нові зміни до статуту партії стають чинними лише після їхньої реєстрації у Мін’юсті. Відповідну легітимацію новий статут БПП отримав 21 квітня, тоді як рішення про позбавлення депутатського мандату на підставі нових, але не зареєстрованих статутних змін відбулося 25 березня.
«Натомість судді ВАСУ вирішили не брати до уваги процедурні порушення під час позбавлення депутатського мандату і послалися на право вищого керівного органу політичної партії прийняти рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України, обраного від партії, у зв’язку з виходом його із фракції цієї партії, яке передбачене ч.6 статті 81 Конституції України», - йдеться у повідомленні прес-служби екс-нардепа.
Томенко зробив висновок, що «сьогодні судова система України керується президентом та його Адміністрацією, як і в часи Януковича».
Він повідомив, що далі звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: