Суд відмовився розглядати позов НАЗК до Соломатіної

Суд відмовився розглядати позов НАЗК до Соломатіної
Керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна

НАЗК вважає, що суд знайшов формальний привід не прийняти до розгляду позовну заяву до Соломатіної

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалою від 17 листопада 2017 року повернув позовну заяву Національного агентства з питань запобігання корупції про захист ділової репутації, подану до керівника департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганни Соломатіної. Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

НАЗК вважає, що «суд знайшов формальний привід не прийняти до розгляду позовну заяву по резонансній справі про захист ділової репутації Національного агентства з питань запобігання корупції».

«При зверненні за захистом порушених прав Національне агентство керувалося частиною 1 статті 109 Цивільного процесуального кодексу України, за якою позови до фізичних осіб пред’являються, зокрема, за місцем проживання відповідача. Відповідно до рішення Київської міської ради від 27 квітня 2001 року №280/1257 «Про межі нових адміністративних районів м. Києва та організаційні заходи по проведенню адміністративно-територіальної реформи» зі змінами та доповненнями, вул. Паньківська, на якій проживає колишня співробітниця Національного агентства, належить до Шевченківського району м. Києва. На думку суду, відповідно до правил територіальної підсудності: «…відповідач … проживає за адресою …, що територіально відноситься до Голосіївського району м. Києва. …За приписами п. 4 ч. 3 ст. 121 ЦПК України заява повертається у випадку коли справа не підсудна цьому суду». У такий спосіб Шевченківський районний суд м. Києва самоусунувся від розгляду цієї справи, визнавши себе некомпетентним», - йдеться у заяві НАЗК.

Національне агентство заявляє про незмінність обраного курсу та рішучий намір надати Ганні Соломатіній можливість довести достовірність її тверджень у суді.

Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

За даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Горащенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Ганна Соломатіна та завідувач сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дівніч мають намір подати позов до генерального прокурора Юрія Луценка та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через передачу справи про маніпуляції в НАЗК до Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: