Суд залишив Гримчака під вартою іще на два місяці

Суд залишив Гримчака під вартою іще на два місяці
Юрія Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів

Судді продовжили арешт колишньому заступнику міністра

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці арешт колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС на своїй сторінці у Facebook.

«13 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на два місяці строк тримання під вартою для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що помічникові колишнього заступника міністра, якого слідство вважає співучасником, також продовжили тримання під вартою – на 30 днів.

Юрія Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 6 мільйонів грн.

4 вересня Кабмін видав розпорядження про звільнення Гримчака з посади заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Ексзаступнику міністра та його помічнику повідомлено про підозру щодо одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: