Суд зняв з розгляду позов Саакашвілі до Порошенка

Суд зняв з розгляду позов Саакашвілі до Порошенка

Позов Саакашвілі щодо припинення громадянства України буде повторно перерозподілено між суддями ВАСУ

Вищий адміністративний суд України зняв з розгляду справу за позовом екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі до президента України щодо оскарження указу про припинення громадянства України у зв’язку з тим, що суддю-доповідача Тетяну Шипуліну відраховано зі штату ВАСУ. Про це повідомляє прес-служба суду.

«31 жовтня 2017 року до Вищого адміністративного суду України надійшов позов Михайла Саакашвілі до Президента України щодо оскарження Указу про припинення громадянства України. Автоматизованою системою діловодства позов було розподілено на суддю-доповідача Тетяну Шипуліну. Справу було призначено до розгляду на 22 листопада 2017 року», - повідомляє ВАСУ.

Але указом президента від 10 листопада 2017 року «Про призначення суддів Верховного Суду» Шипуліну було призначено на посаду судді Верховного Суду в Касаційний адміністративний суд.

«14 листопада 2017 року Тетяну Шипуліну відраховано зі штату ВАСУ, а 15 листопада зараховано до штату нового Верховного Суду. Таким чином, суддя Шипуліна не має повноважень розглядати адміністративні справи у Вищому адміністративному суді України. У зв’язку з цим справу за позовом Михайла Саакашвілі до президента України щодо оскарження указу про припинення громадянства України знято з розгляду. Позов буде повторно перерозподілено між суддями ВАСУ, які вповноважені здійснювати судочинство у Вищому адміністративному суді України», - повідомляє прес-служба ВАСУ.

Тому у ВАСУ спростовують інформацію про втручання у процедуру формування колегій суддів ВАСУ для розгляду позову Саакашвілі до президента.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд міста Київ відкрив провадження у справі за позовом Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ України і призначив засідання на 4 грудня.

Нагадаємо, 31 жовтня цього року позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі отримав від Державної міграційної служби довідку про його легальне перебування на території України. Довідка дійсна до 1 грудня 2017 року.

Як відомо, 26 липня 2017 року президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

У вересні Саакашвілі разом з прибічниками прорвалися на територію України через пункт пропуску «Шегині»

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Читайте також матеріал: 15 днів «МіхоМайдану»: гречка, дрова, гроші і нові вимоги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: