Супрун вважає роздмухування скандалу з її заступником атакою на МОЗ

Супрун вважає роздмухування скандалу з її заступником атакою на МОЗ

Очільниця міністерства пояснила, що Лінчевський «різко висловився, щоб захищати життя тих людей, які зараз лікуються за кордоном»

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає, що резонанс навколо заяви її заступника Олександра Лінчевського - це атака МОЗ і самої реформи.

Про це вона заявила журналістам після засідання дисциплінарної комісії у четвер, 7 червня.

«Я думала, що сьогодні, коли послухаємо аудіозапис, поставимо крапку на цю атаку на Олександра Лінчевського і на нас як міністерство. Але, як бачимо, хочуть далі розглядати», - сказала Супрун.

Вона заявила, що міністерство «атакують популісти і ті, які не хочуть бачити змін в країні».

«Я це бачу як атаку на МОЗ, на реформи, на нашу країну і на наше майбутнє», - підкреслила очільниця міністерства.

Супрун вважає, що слова Лінчевського вирвали з контексту, пояснивши, що її заступник «різко висловився, щоб захищати життя тих людей, які зараз лікуються за кордоном».

«Ми відстоюємо нашого заступника Олександра Лінчевського. Він є частиною нашої команди, яка трансформує систему охорони здоров'я і дуже успішно це робить», - резюмувала очільниця МОЗ.

Нагадаємо, українці у соцмережах масово обурилися заявою чиновника МОЗу, який на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають.  

У міністерстві охорони здоров’я прокоментували виступ Лінчевського.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан оприлюднив на своїй сторінці у Facebook посилання на аудіозапис скандального виступу Лінчевського.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження щодо заступника глави МОЗу.

7 червня стало відомо, що члени дисциплінарної комісії звернуться до науково-дослідного інституту судових експертиз з пропозицією провести офіційну експертизу фрагменту висловлювання Лінчевського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: