Сутички у столиці Албанії: поранені 12 поліцейських

Сутички у столиці Албанії: поранені 12 поліцейських

Протестувальники кидали в поліцейських пляшки із запальною сумішшю і петарди

В Албанії в столиці Тирані відбулися сутички учасників антиурядових протестів з силами безпеки республіки, щонайменше 20 поліцейських були поранені.

Про це повідомили представники екстрених служб.

Зазначається, що в суботу, 11 травня, кілька тисяч протестувальників зібралися перед будівлею парламенту в Тирані з вимогою відставки голови Ради міністрів Еді Рами.

Присутні почали кидати в поліцейських пляшки із запальною сумішшю і петарди, у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети.

Зазначимо, протести в Албанії почалися в лютому. Опозиція вимагає проведення нових виборів і відставки Рами, який обіймає свою посаду з 2013 року. Правлячу Албанську соціалістичну партію та її голову звинувачують у махінаціях на виборах і корупції.

Наприкінці лютого понад 60 депутатів від Демократичної партії Албанії та її союзники здали свої мандати на знак протесту.

Лідер демократів Люльзім Баша раніше підкреслив необхідність «звільнити Албанію від злочинів« і зробити її схожою на інші країни Європи.

З його сліів, протестні акції триватимуть, а їхній масштаб  – зростатиме, поки албанська влада тримає країну «далеко від Європи«.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: