Світовий банк надасть Україні $135 мільйонів на медицину та протидію коронавірусу

Світовий банк надасть Україні $135 мільйонів на медицину та протидію коронавірусу
Ілюстративне фото

Кошти надаватимуться як додаткове фінансування проєкту Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей, який впроваджується МОЗ України за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року

Світовий банк надасть Україні $135 млн на модернізацію сектору охорони здоров’я та протидію епідемії коронавірусу Covid-19.

Таке рішення прийнято під час перемовин офіційних делегацій України та Світового банку, повідомляє у Facebook Національна служба здоров'я.

«Україна отримає $135 млн від Світового банку на модернізацію сектору охорони здоров’я та протидію епідемії Covid-19», - йдеться у повідомленні.

Із загальної суми коштів передбачено:

$50 млн - для поповнення державного бюджету за результатами впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби здоров’я України;

$35 млн - на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії Covid-19;

$45 млн  - на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України.

Зазначається, що кошти будуть надаватися як додаткове фінансування проєкту Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей, який впроваджується Міністерством охорони здоров'я України за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року.

В Україні станом на ранок 13 квітня виявлено 3102 випадки Covid-19. Минулої доби зафіксували 325 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 12 дітей. За минулу добу від коронавірусу померли 10 людей


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: