Торгові війни: Китай дзеркально відповів на нові мита США

Торгові війни: Китай дзеркально відповів на нові мита США
Китай

Китай оголосив про запровадження дзеркальних мит щодо 659 американських товарів

За декілька години після оголошення президентом США Дональдом Трампом про введення 25% мита на китайський імпорт, уряд Китаю оголосив про запровадження тарифів у відповідь.

«Китай не хоче брати участь у торговельній війні. Однак у світлі недалекоглядної поведінки США Китаю доведеться відповісти жорстко і сильно, щоб захистити інтереси країни і її людей», - цитує 24news повідомлення на сайті міністерства комерції Китаю.

У міністерстві нагадали, що Пекін і Вашингтон проводили серію переговорів, намагаючись «усунути протиріччя і досягти вигідної для всіх сторін ситуації».

«Ми дуже шкодуємо, що США проігнорували консенсус, який вони досягли, і спровокували торгову війну», - відзначили в міністерстві комерції. У відомстві заявили що такий крок «не тільки завдає шкоди двостороннім інтересам, а й підриває міжнародний торговий порядок», додавши, що всі досягнуті під час консультацій домовленості з торгівлі втрачають чинність.

Китай оголосив про запровадження дзеркальних мит щодо 659 американських товарів, річний обсяг імпорту зі США яких становить близько 50 мільярдів доларів, - повідомляє DW, посилаючись на інформагентство «Сіньхуа».

Також зазначається, що у відомстві торговельного представника США Роберта Лайтхайзера уточнили, що перелік товарів, на який USTR може накласти санкції, становить 1 102. Мита на 818 китайських товарів на загальну суму 34 мільярди доларів набудуть чинності, починаючи з 6 липня. Коли ж набудуть чинності мита щодо іще 284 товарів на загальну суму 16 мільярдів доларів, буде оголошено додатково після консультацій.

Дії Китаю повторюють цю логіку, мита запроваджуються поступово: 6 липня китайські мита торкнуться лише частини американських товарів на суму близько 34 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 15 червня, оголосив про запровадження нових 25% мит і обґрунтував цей крок «нечесними торговельними практиками» з боку Китаю, зокрема, крадіжкою інтелектуальної власності.

Нагадаємо, 8 березня Трамп анонсував 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію, які зрештою набрали чинності 1 травня. Рішення США про мита на сталь та алюміній жорстко розкритикували в ЄС та Китаї та пообіцяли вдатися до контрзаходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: