США запроваджують 25% мита на техніку з Китаю

США запроваджують 25% мита на техніку з Китаю
Прапори США та Китаю

Сполучені Штати запровадять 25-відсотковий тариф на китайські товари вартістю $50 млрд

Білий дім у п'ятницю оголосив про рішення ввести 25-відсоткове мито на китайську продукцію загальною вартістю $50 млрд, яка містить промислові технології.

Про це йдеться в заяві президента США Дональда Трамп, оприлюдненій на сайті Білого дому.

«З огляду на крадіжку Китаєм інтелектуальної власності й технологій, а також іншу недобросовісну практику торгівлі, Сполучені Штати запровадять 25-відсотковий тариф на китайські товари вартістю $50 млрд, що містять промислові технології», - наголошується в документі.

При цьому уточнюється, що тарифи охоплюватимуть товари, пов'язані зі стратегічним планом Пекіна «Зроблено в Китаї – 2025», спрямованого на стимулювання економічного зростання КНР. 

«Сполучені Штати не можуть більше миритися з втратами наших технологій та інтелектуальної власності через несправедливу економічну практику», - йдеться в заяві президента.

Водночас у документі підкреслюється, що нові тарифи не тільки запобігатимуть нечесній торгівлі, але також «стануть початковим кроком до зближення торговельних відносин між США і Китаєм».

Якщо ж Пекін запровадить обмежувальні заходи для США у відповідь, Вашингтон введе додаткові тарифи на іншу продукцію, підкреслюється в заяві президента США.

Нагадаємо, 8 березня Трамп анонсував 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію, які зрештою набрали чинності 1 травня. Рішення США про мита на сталь та алюміній жорстко розкритикували в ЄС та Китаї та пообіцяли вдатися до контрзаходів.

Зрештою Вашингтон відклав запровадження мит, зокрема, для країн ЄС, Канади та Мексики і пішов на додаткові переговори з Європою. Утім, вони не дали результату, і США включили розширили дію мит на імпорт із цих країн. Євросоюз уже також звернувся до Світової організації торгівлі зі скаргою проти Вашингтона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: