Трамп: Японія повинна була збивати ракети КНДР

Трамп: Японія повинна була збивати ракети КНДР
Дональд Трамп

Швидкість і висота, із якою летіли ракети 29 серпня і 15 вересня, значно ускладнювали завдання із можливого перехоплення

Японське видання The Japanese Times повідомило про те, що президент США під час контактів із лідерами країн Азії протягом останніх місяців дивувався чому Японія не збивала ракети середньої дальності, які КНДР випробовувала над територією цієї країни. Мова йде про запуски 29 серпня і 15 вересня, коли ракети пролітали над островом Хоккайдо перед тим як впасти в Тихому океані. Про таке здивування Дональда Трампа, який не міг зрозуміти чому самурайська Японія не перехоплює ракети, видання The Japanese Times повідомили дипломатичні джерела.

Сили самооборони Японії заявляли про те, що вони моніторили запуск ракет КНДР і не намагалися їх перехопити, оскільки розрахували, що для країни вони не приносять жодних загроз.

Однак за оцінками експертів висота і швидкість, із якою летіли північнокорейські ракети, значно ускладнювали завдання можливого перехоплення. Окрім того від можливого запуску ракет-перехоплювачів Сили самооборони Японії стримував страх можливого невдалого перехоплення. Такі розрахунки підтвердили самі військові японському виданню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: