Тумгоєв, якого Україна видала Росії, у важкому стані після катувань у карцері – ЗМІ

Тумгоєв, якого Україна видала Росії, у важкому стані після катувань у карцері – ЗМІ
Тимур Тумгоєв

ЗМІ повідомляють, що російські спецслужбовці відбили Тумгоєву нирки і селезінку

Громадянин РФ Тимур Тумгоєв, якого було передано російській стороні компетентними органами України «з додержанням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів, ніби зараз перебуває у важкому стані в карцері, йому відбили нирки та селезінку. Про це пише видання «12 минут».

Про це заявила також народна депутатка України Оксана Корчинська.

За її словами, хтось із засуджених, які перебували поряд в карцері, вийшов і розказав, що Тумгоєв у важкому стані. На разі невідомо в якому місті він перебуває, і чи мали місце насправді знущання російських спецслужбовців.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Тимур Тумгоєв з високим ступенем вірогідності є учасником терористичної організації ІДІЛ.

Також в ГПУ розповіли, в якому випадку вимагатимуть його повернення в Україну.

Зазначимо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Росія визнана країною-агресором та окупантом, тому Україна не повинна виконувати свої договори в сфері обміну засудженими.

Пізніше, 20 вересня, до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: