Туніс відмовляється приймати судно із 40 африканськими мігрантами

Туніс відмовляється приймати судно із 40 африканськими мігрантами

Епопея із човном триває 11-й день

Гуманітарна організація «Червоний Півмісяць» повідомляє про те, що туніський човен із 40 мігрантами на борту вже більше тижня перебуває біля берегів Тунісу без жодної допомоги після того як влада країни відмовилася дати дозвіл зайти в порт. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Влада країни вважає, що Мальта або Італія мають прийняти корабель із мігрантами. Сам корабель знаходиться в морі на відстані 12 миль від берега. Епопея із 40 мігрантами триває вже 11 день. При цьому капітан корабля сам відмовляється приймати продукти, таким чином змушуючи владу Тунісу прийняти корабель. На сьогодні не відомо звідки саме мігранти відправилися в небезпечну подорож поки їх не підібрав гуманітарний човен. 

Італія в червні 2018 року відмовилася приймати кораблі гуманітарних організацій, які займаються порятунком мігрантів на морі. Рим вимагає того, щоб всі країни ЄС спільно несли тягар політики із міграційних питань. Окрім того Італія закликає створити центри в Африці, які будуть розглядати заявки на отримання статусу біженця, щоб попередити попадання африканців до ЄС і вже потім розгляду подібних заявок. Туніс виступив проти такої пропозиції. Окрім того в червні біля берегів Тунісу затонуло до 80 мігрантів, що стало однією із найбільших катастроф за останні роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: