У Блоці Порошенка пояснили, кому вилізе боком ініціатива Гройсмана з підвищення мінімалки

У Блоці Порошенка пояснили, кому вилізе боком ініціатива Гройсмана з підвищення мінімалки
Оксана Продан

Через підвищення мінімальної зарплати люди можуть залишитись без роботи

Наслідком підвищення мінімальної зарплати може стати зменшення кількості малих підприємств та скорочення робочих місць. Про це у коментарі «Главкому» розповіла Оксана Продан, народний депутат, заступник голови фракції БПП.

«Щодо підняття мінімальної зарплати є нове питання. Крім того, що маленькі підприємства мають шанс не потягнути збільшення, ми можемо втратити робочі місця на підприємствах та у підприємців на спрощеній системі оподаткування, - там обмежений оборот у гривнях. Тому вдвічі збільшення фонду оплати праці зробить неможливим продовження виплат зарплат тій же ж кількості працівників. У бізнесу буде три шляхи: або переходити на загальну систему оподаткування, якої вони бояться як вогню; або розділяти на кілька осіб виробництво; або звільняти людей», - зазначила вона.

Нагадаємо, прем'р-міністр Володимир Гройсман обіцяє мінімальну зарплатунаступного року на рівні 3200 гривень. «З 1 січня 2017 року жоден українець не буде отримувати менше 3200 грн. Це стосується і державного, і недержавного секторів», – заявив він. Напередодні під час засідання Нацради реформ Петро Порошенко закликав роботодавців підвищити зарплати на 20–30%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: